Annons:
Etikettveckans-trick
Läst 5715 ggr
[Emma-Rhino]
9/10/10, 4:35 PM

Veckans trick - rulla runt

Som de flesta av Er vet så är Jack Russell Terrien en lättlärd och intelligent hundras som kan lära sig det mesta. Jag kommer börja publicera Veckans trick där jag samlat in inlärningssätt av egna erfarenheter och andras. Jag hoppas några av Er kommer försöka sig på de. Jag vet att jag kommer det iallafall.

Rulla runt är ett trick som t.o.m JAG lyckats lära en hund.

Jag bad hunden lägga sig ner. Sa "rulla" Sen rullade jag runt honom samtidigt som jag rullade med handen med godiset så att godiset följde med rörelsen. När den var avklarad gav jag godis och en massa beröm. Det tog inte många gånger innan han lärde sig tricket.

Håll godist så att hunden ser den, framför nosen. Gör sedan en cirkel med godishanden längst sidan av ansiktet och sedan över hunden. Se till att hunden ligger kvar om den försöker resa sig upp. Gör det långsamt i början så att hunden förstår. Ge den en putt i rätt riktning om det behövs. =)

Kom ihåg att inte alla hundar trivs att ligga och blotta magen och ligga på rygg.

Lycka till!

Annons:
[Empisen]
9/12/10, 1:11 PM
#1

Hugo kan rulla runt, han tycker det är super kul med så ibland när jag säger något helt annat kommando så rullar han hellre runt Skrattande

[Emma-Rhino]
9/12/10, 4:34 PM
#2

Försökt med Teddy. Men han är inte så smidig. =)

[VictoriaR]
9/29/10, 7:08 PM
#3

Lärde Neo på precis samma sätt som det står i artikeln, funkade superbra Glad Fast han kan bara rulla åt ett håll, antar att det är som vi människor är antingen höger ir vänsterhänta så gäller samma sak för hundar Förvånad

LinaK
10/5/10, 3:34 PM
#4

jag har verkligen försöööökt med detta trick, men det går bara inte. Sigge är inte skapt för att rulla runt Flört säger vi!

// Lina - VärdBichon Kolla gärna in min blogg:
http://linaalgotsigge.blogg.se

[Emma-Rhino]
10/5/10, 4:07 PM
#5

teddys suger på såna här grejer. Han är bra på att komma när man ropar och agillity. men thats it. =)

Upp till toppen
Annons: