Allmänt

Hund blev dödad

2010-07-07 11:49 #0 av: [Emma-Rhino]

Detta läste jag i tidningen Barometern idag. Artikeln är tagen direkt därifrån. Tycker detta är ett stort problem. Alla borde inte bli hundägare.

Mitt i folkvimlet på Ölands köpstads parkering låg Agneta på marken med upprivna knän och såg två hundar attackera hennes dvärgpudel. Några timmar senare fick Saga avlivas.

- Vi har förlorat vår bästa vän, säger paret.

Göran och Agneta Nilsson, som egentligen heter något annat, skulle i måndags vidare med husbilen från Färjestaden mot fastlandet igen.
Men innan de tog av mot Ölandsbron hade de bestämt sig för att handla jordgubbar vid ett stånd utanför huvudingången till gallerian. Agneta hade registrerat att det satt tre medelålders män med hundar på en bänk intill fasaden och skrek, så hon beslutade sig för att passera dem på håll.
Men plötsligt får hon en knuff och faller handlöst mot marken samtidigt som hon tappar greppet om hundkopplet. Det som utspelade sig efteråt kommer hon aldrig att glömma.
- Jag låg på marken och såg två av hundarna stå och bita och stampa på Saga, den bilden har etsat sig fast i minnet, säger Agneta och kan inte hålla tillbaka tårarna.
En kvinna hjälpte henne att ta sig upp på benen och ringa polisen. Men då hade männen redan hunnit försvinna med sina hundar. Agneta har ingen aning om det var en människa eller hund som sprang på henne bakifrån när hon föll. Och på grund av den chock hon befann sig i har hon svårt att ge några tydliga signalement på hundägarna.
- Jag kan bara säga att männen förde ett himla oväsen och verkade påverkade av någonting. Jag minns inte så mycket, men hundarna kan ha varit en blandning av schäfer och långhåriga hundar.
Saga var så illa däran efter attacken att polisen fick köra med blåljus till djursjukhuset i Kalmar. Men den nyblivna tolvåringen var såpass skadad att hon fick avlivas samma dag.
Nu vädjar paret om att de personer som sett eller hört något kontaktar polisen.
- Det var fullt med folk när det hände och någon borde ha sett någonting. Vi har bestämt oss för att stanna kvar här och se om polisen får tag i de här männen innan vi åker tillbaka till Skåne, säger paret och tittar på det som finns kvar av deras älskling:
Det nytagna kortet på Saga som de placerat på matbordet i husbilen.

Gustav Grändeby Artikel Barometern

 

Anmäl
2010-07-07 17:24 #1 av: Saiipz

ush så synd :(

Anmäl
2010-07-09 14:57 #2 av: Hannasjessie

Usch vad hemskt! :'(

Mvh Hannasjessie. :)
____________________________________
| - Jack russell terrier

| - Russellbus.se
| - Agility, Lydnad, Rallylydnad, Viltspår_ 

Anmäl
2010-07-10 23:58 #3 av: LillaBenice

JAG HATAR SÅDANNA MÄNNISKOR!!(urkäkta språket)

Anmäl
2010-07-11 10:58 #4 av: skjootan

men guuud *tårarna rinner* fy fasen vad hemskt!

Hoppas att de finns folk som träder fram så det kan gripas och bestraffas.

Anmäl
2010-07-11 15:02 #5 av: [Emma-Rhino]

Håller med. Sen tycker jag att det är bra att de inte skrev vad för slags hund det var. Då slipper en hel ras få skulden.

De borde få reda på det då det inte är ett så stort samhälle och sådana människor brukar folk veta vilka det är.

Vågar inte ens tänka på om ngt sådant skulle hända mina killar.

Anmäl
2010-08-05 19:21 #6 av: LuddePudde

Men ändå att döda en hund är inget man gör bara sådära!

Jag ville knapt läsa men det var hämskt!!

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.