Annons:
Etikettallmänt
Läst 5535 ggr
[Emma-Rhino]
7/7/10, 11:49 AM

Hund blev dödad

Detta läste jag i tidningen Barometern idag. Artikeln är tagen direkt därifrån. Tycker detta är ett stort problem. Alla borde inte bli hundägare.

Mitt i folkvimlet på Ölands köpstads parkering låg Agneta på marken med upprivna knän och såg två hundar attackera hennes dvärgpudel. Några timmar senare fick Saga avlivas.

- Vi har förlorat vår bästa vän, säger paret.

Göran och Agneta Nilsson, som egentligen heter något annat, skulle i måndags vidare med husbilen från Färjestaden mot fastlandet igen.
Men innan de tog av mot Ölandsbron hade de bestämt sig för att handla jordgubbar vid ett stånd utanför huvudingången till gallerian. Agneta hade registrerat att det satt tre medelålders män med hundar på en bänk intill fasaden och skrek, så hon beslutade sig för att passera dem på håll.
Men plötsligt får hon en knuff och faller handlöst mot marken samtidigt som hon tappar greppet om hundkopplet. Det som utspelade sig efteråt kommer hon aldrig att glömma.
- Jag låg på marken och såg två av hundarna stå och bita och stampa på Saga, den bilden har etsat sig fast i minnet, säger Agneta och kan inte hålla tillbaka tårarna.
En kvinna hjälpte henne att ta sig upp på benen och ringa polisen. Men då hade männen redan hunnit försvinna med sina hundar. Agneta har ingen aning om det var en människa eller hund som sprang på henne bakifrån när hon föll. Och på grund av den chock hon befann sig i har hon svårt att ge några tydliga signalement på hundägarna.
- Jag kan bara säga att männen förde ett himla oväsen och verkade påverkade av någonting. Jag minns inte så mycket, men hundarna kan ha varit en blandning av schäfer och långhåriga hundar.
Saga var så illa däran efter attacken att polisen fick köra med blåljus till djursjukhuset i Kalmar. Men den nyblivna tolvåringen var såpass skadad att hon fick avlivas samma dag.
Nu vädjar paret om att de personer som sett eller hört något kontaktar polisen.
- Det var fullt med folk när det hände och någon borde ha sett någonting. Vi har bestämt oss för att stanna kvar här och se om polisen får tag i de här männen innan vi åker tillbaka till Skåne, säger paret och tittar på det som finns kvar av deras älskling:
Det nytagna kortet på Saga som de placerat på matbordet i husbilen.

Gustav Grändeby Artikel Barometern

Annons:
Saiipz
7/7/10, 5:24 PM
#1

ush så synd :(

Varje chans är en risk. Varje risk är en chans..

Hannasjessie
7/9/10, 2:57 PM
#2

Usch vad hemskt! :'(

Mvh Hannasjessie. :)
____________________________________
| - Jack russell terrier

| - Russellbus.se
| - Agility, Lydnad, Rallylydnad, Viltspår_ 

LillaBenice
7/10/10, 11:58 PM
#3

JAG HATAR SÅDANNA MÄNNISKOR!!(urkäkta språket)

skjootan
7/11/10, 10:58 AM
#4

men guuud *tårarna rinner* fy fasen vad hemskt!

Hoppas att de finns folk som träder fram så det kan gripas och bestraffas.

[Emma-Rhino]
7/11/10, 3:02 PM
#5

Håller med. Sen tycker jag att det är bra att de inte skrev vad för slags hund det var. Då slipper en hel ras få skulden.

De borde få reda på det då det inte är ett så stort samhälle och sådana människor brukar folk veta vilka det är.

Vågar inte ens tänka på om ngt sådant skulle hända mina killar.

LuddePudde
8/5/10, 7:21 PM
#6

Men ändå att döda en hund är inget man gör bara sådära!

Jag ville knapt läsa men det var hämskt!!

Annons:
Ladymon
8/15/10, 5:13 PM
#7

Djur är djur, De kan döda varandra det är inte så konstigt, Det som är så konstigt är att vi människor aldrig kan ta vårat ansvar och se till att sådant inte händer. Det gäller att alltid förutse saker, t.e.x detta koppel kan gå av om jag får hundmöte och hunden rycker till kraftigt, Eller det här staketet kan hunden hoppa över om den verkligen vill, Eller hunden kan öppna dörren själv och sticka. Att förekomma är alltid ingridiensen till trygghet när det gäller hundar, Att alltid tänka snäppet längre.

Mycket sorgligt hur som helst att sådant här händer :(

Ägarna borde komma fram och ta sitt straff böter eller vad det nu kan vara för bristen i ansvar & tillsyn över hundarna.

Upp till toppen
Annons: